Ann-Sofi Backgren

Företagarfest vid gränsen

by admin on Sep.08, 2013, under Alla

Helgen har gått i företagstecken. Först var jag med och uppvaktade ett lokalt företag som firade 60 år i branschen, sen for jag och firade hela landskapets företagarorganisation som fyllde 70 år. Denna organisation grundades 1943 i Viborg men på grund av krig och ändrade gränser finns regionkansliet idag i Villmanstrand och organisationen heter Etelä-Karjalan Yrittäjät. Årets företagare på landskapsnivå hade inlett sin verksamhet i Hiitola, numera på ryska sidan, blev evakuerad till Vasa men flyttade till Imatra ifall möjligheten skulle komma att kunna återvända. Så blev det inte riktigt. Nu är företaget som började med skor i Hiitola flera generationer senare fortsättningsvis ett framgångsrikt företag i Imatra. Kvällen fortsatte med lokala företagare, på en bisonkväll. Låter kanske värre än det var men lokalt producerat bisonkött stod nog på matlistan.


Comments are closed.

-->