Ann-Sofi Backgren

Nationell byaverksamhetens vägvisare i Finland

by admin on Sep.15, 2013, under Alla

Har ännu en gång en intensiv vecka bakom mig börjandes med landskapsstyrelsens möte på måndagsmorgon. Sen har det blivit världsarvsmöte, MYR-möte, Botnia-Atlantica årskonferens. Föreläsning vid storytellingseminariet i H:fors, nordiskt ledarforum för fritt bildningsarbete och ännu ett föredrag vid Europainformationen om “Svenskfinland i EU” med alla EU-program. Har också firat såväl syrran som kusinen på deras 40+40 års dag. Denna söndagsmorgon bar det tidigt iväg till Tammela, över 300 km söderut. På agendan stod en nationell bya-och landsbygdsdag, LOKAALI, som inleddes med jord- och skogsbruksministern Koskinen och som avslutades med premiering. Hittills har byaverksamhetens vägvisare gått till seniorer, som Eero Uusitalo uttryckte sig. Nu blev det min tur att ta emot utmärkelsen. Har dock en lång väg bakom mig inom bya-och landsbygdsutvecklingssammanhang så nog landade jag mer eller mindre på seniorbegreppet jag också. Känner just nu en stor ödmjukhet och tacksamhet över denna nationella utmärkelse. Att också få uppmärksamhet över språkgränsen, på finskt håll, känns speciellt hedersamt. Molpe, Korsnäs och Österbotten fick på samma gång lite extra uppmärksamhet. Nu måste jag nog dra andan och ladda batterierna för en ny vecka som jag dock hoppas går i lite makligare fart.


Comments are closed.

-->