Ann-Sofi Backgren

Om mig

Vem Àr jag?

Jag Àr en person med ett stort samhÀllsintresse och med en genuin hembygdskÀnsla. Jag har hela mitt liv varit aktiv och verksam pÄ mÄnga olika nivÄer inom byautveckling, landsbygdsutveckling, regionutveckling och med finlandssvenska utbildnings- och kulturfrÄgor samt inom livslÄngt lÀrande.

Internationell samverkan ser jag som en viktig del av det arbete jag gör. NĂ€r Finland blev EU-medlem steg jag ocksĂ„ in pĂ„ den internationella arenan, sĂ„vĂ€l som aktiv inom projektvĂ€rlden som förtroendevald. Nu har jag samlat pĂ„ mig internationell erfarenhet i över 10 Ă„rs tid frĂ€mst genom olika EU-projektjobb och genom det förtroendeuppdrag jag innehar via Österbottens förbund i det Europeiska GrĂ€nsregionförbundet, AEBR, dĂ€r jag verkat som den nordiska viceordföranden sedan Ă„r 2001. Styrelsemedlem har jag varit sedan 1999.

Jag Ă€r förtroendevald i KorsnĂ€s kommun, sedan 20 Ă„r tillbaka, ett uppdrag som jag trivts med. Även pĂ„ den regionala nivĂ„n, frĂ€mst inom Österbottens förbund, har jag varit verksam i över 10 Ă„rs tid. DĂ€rtill har jag varit aktiv i flertalet föreningar och organisationer under Ă„rens lopp.

Jag Àr mamma till tvÄ barn, Jasmine (f.1994) och Benjamin (f.1996), har tre katter, bor i gula huset och Àr sÀrbo med Ari Berg.

-->